Junts, construint la facultat que tu vols

JUNTS és un col·lectiu PLURAL que inclou gent de totes les ideologies i titulacions entorn d'un projecte centrat en la Facultat i la seva millora. Els mecanismes de funcionament de JUNTS són la llibertat individual de cada un dels seus membres i les votacions, juntament amb la responsabilitat individual i col•lectiva que se'n deriven. JUNTS es responsabilitza en tant que col•lectiu i en tant que individus.

Volem construir la facultat que tu vols, una facultat de referència connectada amb el món professional i situada en el mapa de la comunicació. El projecte de Junts passa per engegar un conjunt d'iniciatives per col·locar la nostra facultat en una posició de prestigi i reconeixement dins de l'àmbit de la comunicació.

El projecte de Junts

Què hem fet:

  • Elaboració d'un nou reglament que s'adapta a la nova situació de la facultat (després d'un període de canvis en la seva estructura bàsica)
  • Participació molt crítica en l'elaboració dels nous plans d'estudis adaptats a Bolonya i votació en contra dels plans definitius.
  • Impuls de la creació d'un dispositiu que treballa per adaptar els espais de la Facultat als alumnes amb necessitats educatives especials.
  • Obertura del material tecnològic de la Facultat als estudiants que presentin un projecte i estiguin recolzats per un professor.
  • Seguiment crític del desenvolupament dels nous plans d'estudi
  • Participació activa a l'Òrgan Coordinador de l'Alumnat en les reclamacions comuns dels estudiants de la Facultat
Quins són els nostres objectius de futur?

  • Matenir el nostre esperit crític però també positiu amb la vida de la Facultat i tot el que afecta els seus estudiants.
  • Treballar per recuperar la Sala d'Informàtica Oberta (activa durant un curs acadèmic), on els estudiants poden anar lliurement a fer feina autònoma durant tot el dia.
  • Elaboració d'un seguiment de la docència regulat a través dels juntaris de la Facultat i l'OCA, que permeti detectar quins són els aspectes de docència que calen millorar mitjançant qüestionaris més representatius.
  • Treballar juntament amb l'equip de Deganat per poder tenir una franja alliberada a la setmana, és a dir, un dia en què hi hagi un interval en què cap grup tingui classe per poder organitzar activitats o fomentar la participació estudiantil.
  • Posicionar la Facultat al món professional i organitzar més cicles de conferències, xerrades, lligues de debat o activitats proposades per altres estudiants que motivin l'alumnat.

Qui som?

Periodisme



Carlota Gallés
Em dic Carlota i estudio primer dePeriodisme. M’he unit a JUNTS perquè crec que les coses poden canviar imillorar... però dubto molt que canviïn soles. Ningú diu que sigui fàcil, peròdiuen que no es perd fins que et rendeixes! Jo sóc delegada del grup 3 i hevist que cal treballar pels interessos dels estudiants de la facultat i, essent aquesta la “Facultat de Ciències de la Comunicació” crec que cal que aprenguema lluitar i a fer-nos sentir. Penso que cal involucrar-s’hi, que la Universitatés per viure-la i jo vull ajudar a que tots la visquem encara millor.


Aina Ramis
Hola! Em dic Aina, faig segon de periodisme i m'incorporo al'equip de JUNTS per participar més activament en les decisions que es prenen ala Facultat. Amb paraules i passivitat no es pot canviar res, així que jo, coma persona viva i amb energia que sóc, ho intentaré des dels actes i elmoviment. M'apuntaré a un bombardeig sempre que faci falta per saber tot el quepassa al meu voltant i poder participar-hi.


Albert Sánchez
Després d’estarindignant-me dia sí i dia també amb el funcionament (deficient) de la Facultatem vaig adonar que havia de fer alguna cosa. Quedant-me a casa o remugant pelspassadissos no em van semblar unes bones opcions i per això vaig triar l’opciód’integrar-me a Junts i presentar-me a les eleccions per la junta de laFacultat. Em moc impulsat per les ganes de millorar la nostra estada a launiversitat i, sobretot, els nostres estudis. Tres hores seguides de classe, ia l’Aula Magna, no són estudis de qualitat. Aquí estic per canviar-ho!


Gerard Ribas
La meva motivació a inscriure'm a junts és fer d'aquesta facultat una de més justa, més comunicativa i on els estudiants tindrem algun dret a vot respecte totes les injustícies que s'hi fan. Primer curs va ser un desastre i no m'agradaria que es repetís el mateix a segon, així que caldrà treballar per millorar-ho. Amb Junts podem fer d'aquesta facultat una de millor, on ningú en surti perjudicat.


Patrícia JiménezSóc Sóc la Patricia i estudio 2n de Periodisme. De sobte, una tarda em vaig trobar amb el telèfon a la mà a punt de dir que em presentava a les eleccions a Junta de Facultat. Sempre he pensat que la cohesió dels estudiants és una gran força, no només en les universitats, sino en la societat en general. Per aquesta raó, crec que per canviar i millorar aspectes de la Facultat, cal participació i implicació i per això ara formo part de l’equip de Junts.

Elisabeth Roura
Em dic Liss i estudio 4t de Periodisme. Ja és la segona vegada que em presento a les eleccions a Junta de Facultat i segueixo mantenint les mateixes idees que al principi. Per mi és bàsic que a la Facultat de Comunicació es treballi, precisament, amb comunicació entre tots els que en formem part, i els estudiants hem de ser una peça clau en totes les decisions. Aquesta voluntat de canvi i de millora és el que vull fer realitat formant part de l'equip de Junts, perquè crec que la queixa no té cap mena de sentit si ens amaguem i no movem fitxa.




David Palacios
Hola! Sóc estudiant de quart de periodisme. Porto dos anys com a juntari d’aquesta facultat. En un moment on tot està canviant, els estudiants tenim també la paraula. Durant aquest últim any hem aconseguit coses noves, però encara hem de seguir treballant per la nostra facultat. Un projecte en el que crec i en el que tinc dipositada la meva il·lusió.



Comunicació Audiovisual


Estel·la Muñiz
Vaig presentar-me a juntària després de decidir que deixaria enrere els anteriors (i nombrosos) anys com a delegada de la classe, portantveu de tal o de qual grup, bla bla bla.

Tot i així, en veure els juntaris d’altres anys, simplement, se sap. I quan al final et pregunten “t’interessaria ser juntària?”, ni t’adones que ja has dit que sí.







Pol Larranza
Era una lluviosa mañana de enero, mi compadre Gabriel y yo estábamos celebrando con unas cuantas cervezas (más de lo debido) que habíamos acabado todos los exámenes del primer semestre. En áquel momento el entonces juntario Cristian nos informó de la penosa situación que a los juntarios de Comunicación Audiovisual les esperaba en el futuro. Es así como Gabriel y yo movidos por una extraña solidaridad alcoholizada decidimos presentarnos.


Gabriel Rodríguez
El motivo por el que me presento a juntario es sencillo. Tras una conversación en el concurrido bar de nuestra facultad (no estaba perdiendo el tiempo, sino celebrando el fin de los exámenes del primer semestre), decidí presentarme, vista la falta de participación de estudiantes para este cargo. Intentaré todo lo posible por representaros de la mejor forma y seguir mejorando nuestra facultad poco a poco y día a día.

Publicitat i Relacions Públiques


David Rubio
Me llamo David, tengo 20años y soy estudiante de Publicidad y Relaciones Públicas. Mi principal motivaciónpara ocupar un lugar entre los miembros de Junts son mis ganas de cambiar lascosas, de que los estudiantes tengan alguien para escuchar y ser escuchados.
Los estudiantes estánpasando por una fase de pasividad que no es nada positiva para su propiaformación académica y ni tan solo es buena para su futura carrera profesional. Creo que podemos llegar aalcanzar metas y cambiar cosas con esfuerzo, ganas y organización. Cada uno delos integrantes de la facultad tiene un papel fundamental en el progreso yevolución de ésta misma. Hagamos que las cosas cambien; entre todos.



Adrià Roca
Com a estudiant de darrer any de Publicitat i Relacions Públiques intentaré donar el màxim de mi mateix per a tirar endavant aquest projecte, aportant tota l'experiència que dóna la representació en òrgans d'estudiants, fixant especial atenció en la qualitat de la docència i en el compliment de tots aquells aspectes que siguin de rellevància en la FCC, especialment en la millora de la comunicació de la nostra Facultat.

TU participes

Coneixes la Facultat de Comunicació?